hacking

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈhækɪŋ/US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(haking)


Pe pagina aceasta: hacking, hack

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
hacking nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (computing: illegal access)accesare ilegală a reţelelor computerizate s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Hacking probably isn't something you should write on your resume.
hacking adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (cough: dry, rough)uscat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  sec adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Gretchen went to the doctor because she had a hacking cough.
hacking nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (dry, rough coughing)tuse uscată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The old woman's hacking kept everyone awake at night.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
hack [sth],
hack [sb]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(cut with an axe) (cu toporul)a ciopârţi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a toca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The butcher hacked the meat in the back while his wife managed the store in the front.
 Măcelarul ciopârțea carnea în spate, în timp ce soția lui se ocupa de magazin, în față.
hack [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (access without authorization)a sparge vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Someone hacked our servers last night.
 Cineva ne-a spart serverele noaptea trecută.
hack viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (access [sth] illegally)a accesa ilegal, a accede prin efracție expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a pirata vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
hack into [sth] vtr phrasal insepphrasal verb, transitive, inseparable: Verb with adverb(s) or preposition(s), having special meaning, not divisible--for example,"go with" [=combine nicely]: "Those red shoes don't go with my dress." NOT [S]"Those red shoes don't go my dress with."[/S] (access illegally)a accesa ilegal expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 He was tried and convicted of hacking into the CIA central database. Anyone who tries to hack into a government site is in big trouble.
 A fost judecat și condamnat pentru că a accesat ilegal baza de date centrală a C.I.A. Oricine încearcă să acceseze ilegal un site al guvernului va avea mari probleme.
hack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (computing: alteration) (anglicism)crack s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Kyle developed an awesome hack for this program.
 Kyle a dezvoltat un crack incredibil pentru acest program.
hack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. pejorative (inferior journalist)scriitoraş s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  conțopist s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Tom's writing is terrible; he's a hack.
 Stilul de scris al lui Tom este groaznic; este un scriitoraș.
hack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. pejorative ([sb] amateurish)amator s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 This salesman tried to sell a car to a homeless guy, what a hack.
 Vânzătorul ăsta a încercat să vândă o mașină unui om al străzii. Ce amator!
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
hack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (worn out horse)gloabă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  mârțoagă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
hack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (horse for hire)cal de poștă, cal de muncă s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  cal de închiriat s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
hack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (horse ride)călătorie cu cal închiriat s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
hack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. pejorative ([sb] lacking integrity)otreapă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  lepădătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  secătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  netrebnic s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 That guy is a political hack, just in it for the money and the power; he'd do anything to get votes.
hack viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (cough)a tuși vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Grandma was hacking so much that she was having trouble breathing.
hack through vi + prep (cut through jungle)a-și croi drum prin expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 We hacked through the jungle for hours.
hack [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." informal, figurative (produce hastily, roughly)a da rasol expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a face ceva de mântuială expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The deadline was approaching fast, so Kelly just hacked something out and handed it in.
hack [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cope, tolerate)a face față expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a se descurca vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Dan couldn't hack it, so he got fired.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'hacking' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'hacking' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'hacking'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.