grope

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈgrəʊp/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/groʊp/ ,USA pronunciation: respelling(grōp)


Inflections of 'grope' (v): (⇒ conjugate)
gropes
v 3rd person singular
groping
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
groped
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
groped
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
grope [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." slang (fondle sexually) (sexual)a pipăi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The young woman was groping her boyfriend.
 Tânăra își pipăia iubitul.
grope viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (feel your way) (în întuneric)a dibui vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a bâjbâi vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 We had to grope along the ledge in the dark.
 A trebuit să dibuim pe lângă raft, prin întuneric.
grope for [sth] vi + prep figurative (struggle to find)a căuta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 He's too ... oh, what's the word I'm groping for?
 E prea..., oh, care-i cuvântul pe care-l caut?
grope nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. slang (sexual: fondle)pipăit s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Neil's grope was not appreciated by Rhonda.
 Rhonda nu a apreciat pipăitul lui Neil.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
grope for vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." literal (try to find by touch)a bâjbâi după vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 He groped for the matches in the dark so he could light the candle.
grope for [sth] vi + prep figurative (struggle to recall)a căuta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se chinui să găsească expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 He groped for the right words to express his feelings,.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'grope' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: sexually explicit: were having a grope on the [sofa, seat], was caught groping (women), sexually explicit: [sneaked, walked] off for a grope, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'grope' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'grope'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.