groove

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈgruːv/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/gruv/ ,USA pronunciation: respelling(gro̅o̅v)

Inflections of 'groove' (v): (⇒ conjugate)
grooves
v 3rd person singular
grooving
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
grooved
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
grooved
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
groove nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (long rut, dip: in metal, etc.)crestătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  şănţuleţ s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  canelură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There was a groove running along the side of the cutting board to keep the juices from spilling.
 De-a lungul tocătorului era o crestătură, ce împiedica scurgerea zemurilor.
groove nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal, figurative (routine) (colocvial)rutină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  obişnuinţă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The new cook worked extremely fast when he got into the groove of things.
 Noul bucătar lucra extrem de repede, după ce își formase o rutină.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
groove nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. slang (music)melodie, piesă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  cântec s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The band had a good groove going and the audience started dancing.
groove viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." slang (dance)a dansa vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se bâțâi pe vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
groove to [sth],
groove on [sth]
vi + prep
figurative, dated, slang (enjoy: music, etc.) (colocvial)a-i plăcea vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se bucura de vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The teenager walked down the street, grooving to the beat of whatever was playing on his mp3 player.
groove vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make a groove)a cresta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a brăzda vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
groove on [sth] vi + prep slang, dated (enjoy, appreciate)Bine-așa!, Ține-o tot așa! exclm.
 When a hippie sees someone dancing with abandon he will often voice his approval by shouting, "Groove on, brother!".
tongue and groove nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (joint) (îmbinare)în lambă şi uluc expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The woodwork teacher showed the students how to do a tongue and groove.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'groove' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: am still getting into the groove of things, and I was just getting into the groove of things (too)!, am just now getting into the groove of things, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'groove' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'groove'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.