gift

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈɡɪft/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/gɪft/ ,USA pronunciation: respelling(gift)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
gift nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (present)cadou s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  dar s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 He gave her a sweater as a birthday gift.
 De ziua ei, i-a făcut cadou un pulover.
 De ziua ei, i-a dat în dar un pulover.
gift nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (act of giving)primire în dar s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  dăruire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Harry appreciated Sally's gift of the cigars, even though he didn't smoke.
 Primirea în dar a trabucurilor i-a făcut plăcere, chiar dacă nu fuma.
gift nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (talent)talent s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  har s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 He has a gift for music.
 Are talent la muzică.
 E înzestrat cu har pentru muzică.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
gift for [sb] nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (present intended for [sb])cadou, dar s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Clive bought the bicycle as a gift for his son.
gift [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (present as a gift)a face cadou loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a dărui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The queen gifted one of her properties to her grandson.
 Regina i-a făcut cadou nepotului ei una dintre proprietățile sale.
 Regina i-a dăruit nepotului ei una dintre proprietățile sale.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
free gift nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sth] offered free with a purchase)cadou s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  bonus s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
gift card nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (gift voucher in plastic card form) (cu o sumă predefinită)card de cadouri s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I purchased a gift card for twenty dollars to give to my sister.
gift card nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (card accompanying gift) (papetărie)felicitare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
gift certificate nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (voucher exchangeable for goods)certificat cadou s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  cupon cadou s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The winner of the door prize received a $50 gift certificate.
gift shop nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (store selling items suitable as presents)magazin de cadouri s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 If you need a little something for your brother's birthday, there's a gift shop on the corner.
gift voucher nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (gift token)voucher de cadou s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 His only present was a gift voucher worth £5.
gift wrap,
giftwrap,
gift-wrap
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(decorative wrapping paper)ambalaj pentru cadouri s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I need to buy some gift wrap for the Christmas presents.
gift wrap [sth],
gift-wrap [sth],
giftwrap [sth]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(wrap in decorative paper) (ca pentru un cadou)a împacheta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a ambala vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 It's a present - could you gift-wrap it for me please?
natural gift nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (inherent talent, aptitude)dar înnăscut s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Lynn has a natural gift for math.
token gift nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (small present given as a gesture)mic dar s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I bought a box of chocolates to give to his sister as a token gift.
wrapped,
gift-wrapped,
gift wrapped
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(present: gift-wrapped)împachetat, ambalat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The wrapped gifts were under the Christmas tree.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'gift' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: gifted a [new sweater, toy] to, a [Christmas, Hanukkah, birthday] gift, have a gift certificate for, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'gift' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'gift'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.