feedback

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈfiːdbæk/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈfidˌbæk/ ,USA pronunciation: respelling(fēdbak′)


Pe pagina aceasta: feedback, feed back

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
feedback nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (loudspeaker noise)ţiuit s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The loud feedback when the microphone got too close to the speaker hurt everybody's ears.
 Ţiuitul puternic generat de apropierea prea mare a vorbitorului faţă de microfon i-a asurzit pe toţi.
feedback nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (science: modification by results)retroacțiune s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  reacție inversă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The feedback generated during the experiment resulted in a return to equilibrium.
 Retroacțiunea generată în timpul experimentului a dus la o revenire la starea de echilibru.
feedback nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (opinion, criticism)reacţie, răspuns s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  (tehnic, ştiinţific)feedback s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The website encourages its visitors to give feedback about what they like and don't like about it.
 Site-ul îi încurajează pe vizitatori să-şi exprime reacţiile despre ceea ce le place şi ceea ce nu le place.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Orice nouă teorie trebuie să fie validată pe baza feedback-ului primit.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
feed back to [sb] vi phrasal + prep (report back to)a raporta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
Notă: The single-word form is used when the term is a noun
 Jamie always feeds back to his line manager in a timely manner.
feed [sth] back to [sb] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (relay [sth] back to)a transmite vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a comunica vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a informa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Karen appreciates her staff feeding back intormation to her on a regular basis.
feed back into [sth],
feed back to [sth]
vi phrasal + prep
(affect in turn)a determina, a influența vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a provoca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a genera vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The results of the student survey feed back into future teaching practices.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
feedback | feed back
EnglezăRomână
negative feedback nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (unfavourable criticism)reacție negativă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  comentariu negativ s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The author received a lot of negative feedback about his new book.
positive feedback nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (good report, favourable comments)raport favorabil s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 They gave her some positive feedback on her article but didn't publish it. It's always nice to get positive feedback when you're doing things right.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'feedback' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [sound, microphone] feedback, was a loud feedback [noise, squeal], (loud) feedback from the microphone, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'feedback' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'feedback'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.