extend

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ɪkˈstɛnd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ɪkˈstɛnd/ ,USA pronunciation: respelling(ik stend)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
extend vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make longer: physically)a extinde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a lungi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 They are going to extend the bike path by 3 km.
 Vor să extindă pista de biciclete cu 3 km.
 Vor să lungească pista de biciclete cu 3 km.
extend vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make longer: time)a prelungi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The legislature extended the voting time by 15 minutes.
 Legislativul a prelungit timpul de vot cu 15 minute.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
extend viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (stretch out)a se întinde vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The roof of the house extends over the porch.
 Acoperişul casei se întinde până peste verandă.
extend viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (stretch to reach sthg)a se întinde vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 She extended to reach the top shelf without letting go of the baby.
 S-a întins pentru a ajunge la raftul de sus, fără a lăsa bebeluşul din braţe.
extend viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (spread) (suprafaţă)a se întinde vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Our land extends from the river to the road.
 Terenul nostru se întinde de la râu până la drum.
extend vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (hand: hold out)a întinde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The Frenchman extended his hand to shake mine.
 Francezul a întins mâna să mă salute.
extend vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (place at full length)a desfăşura vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a întinde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He extended the map across the table.
 A desfăşurat harta pe toată masa.
 A întins harta pe toată masa.
extend vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (widen)a-şi lărgi cadrul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The seatbelt law has been extended to include back seats.
 Legea centurii de siguranţă şi-a lărgit cadrul de aplicaţie şi la locurile din spate.
extend vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (offer)a face vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She extended an offer to buy the business.
 A făcut o ofertă pentru a achiziţiona afacerea.
extend vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (extrapolate)a extrapola vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Let's extend this idea to its logical conclusions.
 Să extrapolăm această idee la concluziile sale logice.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'extend' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: extend a [greeting, salutation, welcome, hand] (to), extend a [warning, caution, message], extend a [warm, helping] hand, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'extend' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'extend'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.