export

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations verb: /ɪkˈspɔːrt/, noun: /ˈɛkspɔːrt/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/v. ɪkˈspɔrt, ˈɛkspɔrt; n., adj. ˈɛkspɔrt/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(v. ik spôrt, -spōrt, ekspôrt, -spōrt; n., adj. ekspôrt, -spōrt)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
export vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (business)a exporta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a da la export loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
export nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (goods sent for sale abroad)export s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Lumber was the state's main export.
export adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (relating to exports)din export loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  privind exportul loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 The country's export revenue was very low this year.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
export nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (selling goods abroad)export s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Karen handled the export of goods from the port.
export vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (ideas)a exporta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
export vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (computing format) (informatică)a exporta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
reexport [sth] (mainly US),
re-export [sth] (mainly UK)
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
mainly US (export again)a reexporta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a trimite din nou la export vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'export' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [meat, clothes, textile, electrical] exports, a [significant, major, principal] export (for), is the [country's, region's] [main, principal] export, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'export' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'export'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.