explosive

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ɪkˈspləʊsɪv/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ɪkˈsploʊsɪv/ ,USA pronunciation: respelling(ik splōsiv)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
explosive nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. often plural (incendiary device, bomb)exploziv s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  explozibil s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  detonant s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 As a member of the bomb squad, Tamara is an expert in explosives.
explosive adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (substance: can explode)explozibil adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  detonant adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Please handle this with care; it is flammable and explosive.
explosive adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (situation: volatile)nesigur adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  incert adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  îndoielnic adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The tense situation within the ruling party may become explosive.
explosive adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (temper: easily roused)irascibil adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  temperamental adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  iute adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Don't mention politics to Murray; he has an explosive temper when he is offended.
explosive adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (topic: contentious)incendiar adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  provocator adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  care aţâţă spiritele expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
charge,
explosive charge
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(explosive power)încărcătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Police believe that the bomber detonated a charge he was carrying.
high explosive nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (violently-reactive substance)exploziv puternic s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The car bomb contained 20kg of high explosive.
nonexplosive,
non-explosive
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(that will not explode)neexploziv adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  care nu poate exploda loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
nuclear explosive nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (atomic bomb)exploziv nuclear s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Iran is attempting to build a nuclear explosive.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'explosive' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'explosive' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'explosive'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.