established

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ɪˈstæblɪʃt/

Pe pagina aceasta: established, establish

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
established adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (order: existing)stabilit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  recunoscut adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  instituit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 People often accept the established order without question.
established adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (company) (despre firme)fondat, înfiinţat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  constituit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  întemeiat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The bank is happy to lend money to established businesses that are doing well.
established adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (proven)constatat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 We have to work on the basis of established knowledge on the subject.
established adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (person: respected)respectabil, stimat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  recunoscut adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The lecturer is an established authority on this subject.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
establish vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (create)a fonda, a înființa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He decided to establish a hospital for sick children.
 A hotărât să fondeze un spital pentru copiii bolnavi.
establish [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (install)a consacra, a stabili vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a desemna vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The chain decided to establish a restaurant in every major city in the US.
 Noua lege a consacrat engleza ca limbă oficială a ţării.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
establish vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make recognized)a institui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 First, they had to establish the rules.
 În primul rând, trebuiau să instituie reguli.
establish vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make happen)a restabili vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a impune vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The police established order in the city.
 Poliţia a restabilit ordinea în oraş.
 Poliția a impus ordinea în oraș.
establish vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (promulgate)a revendica vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The miner staked out his site, to establish his claim.
 Minerul părăsise mina, pentru a-şi revendica cererea.
establish vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (demonstrate, prove)a dovedi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The police had to establish whether the man was dead or if he was just missing.
 Poliţia trebuie să dovedească dacă bărbatul era mort sau pur şi simplu era dispărut.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
established | establish
EnglezăRomână
established fact nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sth] proven)fapt demonstrat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 It is an established fact that children do better academically in single-sex schools.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'established' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: is an established [rule, fact] (that), is a well-established [fact, feature, approach], a firmly established [family, company, rule], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'established' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'established'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.