erode

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ɪˈrəʊd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ɪˈroʊd/ ,USA pronunciation: respelling(i rōd)

Inflections of 'erode' (v): (⇒ conjugate)
erodes
v 3rd person singular
eroding
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
eroded
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
eroded
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
erode vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (wear away slowly)a eroda vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a roade vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
erode vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (destroy, undermine slowly) (figurat)a eroda vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
erode viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be worn away slowly)a se eroda vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se roade vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The gravestone had eroded and could not longer be read.
erode viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative (be undermined) (figurat)a se eroda vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Inflation is causing their standard of living to erode.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'erode' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'erode' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'erode'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.