embrace

Listen:
 [ɪmˈbreɪs]


Inflections of 'embrace' (v): (⇒ conjugate)
embraces
v 3rd person singular
embracing
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
embraced
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
embraced
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2019:

Traduceri principale
EnglezăRomână
embrace nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (hug)îmbrăţişare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Carl's loving embrace reassured his wife.
 This sentence is not a translation of the original sentence. S-a desprins din îmbrăţişarea lui cu teamă.
embrace vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (hug)a îmbrăţişa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a strânge în braţe loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 He reluctantly embraced his former enemy.
 Şi-a îmbrăţişat duşmanul ezitând.
 Şi-a strâns duşmanul în braţe ezitând.
embrace vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (accept)a accepta, a adopta, a îmbrăţişa, a împărtăşi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 His colleagues embraced his proposals.
 Colegii i-au acceptat propunerea.
embrace [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (welcome)a profita de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a nu rata vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I would urge you to embrace this opportunity before it is too late.
 Te-aș sfătui să profiți de ocazie înainte de a fi prea târziu.
embrace viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (hug)a se îmbrăţişa vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se strânge în braţe loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The lovers embraced.
 Îndrăgostiţii s-au îmbrăţişat.
 Cei doi iubiţi s-au strâns în braţe.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
embrace nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (acceptance)acceptare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Their embrace of the changes was surprising.
 A fost surprinzătoare acceptarea schimbării.
embrace [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (comprise)a cuprinde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a include vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Mathematics embraces arithmetic, algebra and geometry.
 Disciplina matematicii cuprinde aritmetica, algebra şi geometria.
 Disciplina matematicii include aritmetica, algebra şi geometria.
embrace vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (adopt)a adopta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a împărtăşi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The emperor eventually embraced the new religion.
 Împăratul a adoptat în cele din urmă noua religie.
 Împăratul a împărtăşit în cele din urmă noua religie.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'embrace' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: they embraced, in a [strong, long, warm, passionate] embrace, embraced each other, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'embrace' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'embrace'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.