eating

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈiːtɪŋ/US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respellingting)

From the verb eat: (⇒ conjugate)
eating is: Click the infinitive to see all available inflections
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
Pe pagina aceasta: eating, eat

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
eating nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (consuming food)mâncat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  alimentare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Eating gives some people a great deal of pleasure.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
eat viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (consume food)a mânca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se hrăni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 I'm hungry. Let's eat!
 Mi-e foame. Hai să mâncăm!
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
eats nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." informal (food)mâncare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
eat viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (corrode)a coroda vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a măcina vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Acid rain has eaten into the rock surface.
 Ploaia acidă a corodat suprafaţa pietrei.
 Ploaia acidă măcinase suprafaţa stâncii.
eat vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (food: chew and swallow)a mesteca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I have difficulty eating meat because of my loose teeth.
 Am probleme cu mestecatul cărnii din cauza dinţilor care se mişcă.
eat vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (ravage)a face ravagii loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The new software eats into the system's resources.
 Noul software face ravagii printre resursele sistemului.
eat vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (consume)a păpa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Her telephone bill ate into her spending cash.
 Factura de la telefon i-a păpat toţi banii de cheltuială.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
eating | eat
EnglezăRomână
eating disorder nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (psychological problem with food)tulburare alimentară s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Anorexia is a well-known eating disorder.
eating habits nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (what, how you usually eat)obiceiuri alimentare s.n.pl.
eating out nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (dining at restaurants)luarea mesei în oraș, luarea mesei la restaurant expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Eating out regularly can be quite expensive.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'eating' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: good eating [habits, tips, manners], has an eating disorder, that [hamburger, steak] will take some eating!, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'eating' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'eating'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.