dwell

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈdwɛl/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/dwɛl/ ,USA pronunciation: respelling(dwel)


Inflections of 'dwell' (v): (⇒ conjugate)
The past form "dwelt" is mainly used in UK English. It is correct in US English, but rare. Both "dwelled" and "dwelt" are correct in UK English.
dwells
v 3rd person singular
dwelling
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
dwelled
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed." (US & UK)
dwelt
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed." (Mainly UK)
dwelled
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked." (US & UK)
dwelt
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked." (Mainly UK)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
dwell viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." formal, literary (live)a locui vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a trăi vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 George has dwelled here all his life.
 George a locuit aici toată viața lui.
dwell viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." informal (think too much about [sth])a te gândi prea mult la ceva expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a persista vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 I know what's happened is sad, but try not to dwell.
 Știu că ce s-a întâmplat e trist, dar nu te gândi prea mult la asta.
dwell on [sth/sb],
dwell upon
vi + prep
(be preoccupied with)a se tot gândi la vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a fi preocupat de expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a-i sta mintea numai la loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Try not to dwell on your failures.
 Încearcă să nu te tot gândești la eșecurile tale.
dwell on [sth],
dwell upon
vi + prep
(speak extensively about) (discurs)a insista, a stărui vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a pune accentul pe loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 In her lecture, the professor dwelt a great deal on the similar themes in the two texts.
 În prelegerea sa, profesorul a insistat (or: a stăruit) mult asupra temelor similare din cele două texte.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'dwell' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: there's no use dwelling on [it, the past, what might have been, these things], don't dwell on [it], had no time to dwell on [it], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'dwell' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'dwell'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.