doom

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈduːm/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/dum/ ,USA pronunciation: respelling(do̅o̅m)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
doom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (person: death)condamnare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  osândă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  moarte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The knight faced the dragon, sure he was looking his doom in the eye.
doom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (terrible fate)soartă tragică s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  blestem s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Sisyphus's doom was to spend eternity rolling a rock up a mountain.
doom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (failure)ruină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  eşec s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Poor financial management led to the company's doom.
doom vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (condemn)a condamna vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a osândi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
doom [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." often passive (to death or terrible fate)a fi osândit, a fi condamnat vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The child was doomed from the moment of his birth.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
doom and gloom,
gloom and doom
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
informal (pessimistic outlook)gânduri negre s.n.pl.
  griji s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
doom [sb/sth] to failure v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." often passive (cause to fail)a conduce la eșec, a cauza eșecul expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a sorti ratării expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Not having the right people for the job doomed the project to failure.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'doom' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [impending, inevitable, sudden] doom, a [prophet, bearer] of doom, is [destined, heading] for doom, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'doom' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'doom'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.