dominate

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈdɒmɪneɪt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈdɑməˌneɪt/ ,USA pronunciation: respelling(domə nāt′)

Inflections of 'dominate' (v): (⇒ conjugate)
dominates
v 3rd person singular
dominating
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
dominated
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
dominated
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
dominate [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (have control over)a domina vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a stăpâni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The bully dominates the other kids in the playground. It was a struggle, but Barry managed to dominate his emotions.
dominate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (sport: show mastery)a domina vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se impune vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
dominate viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be predominant)a domina vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a predomina vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The area has light rainfall, so desert plants dominate.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'dominate' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: dominate the enemy (by, through), will dominate you, he dominates in [chess, soccer], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'dominate' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'dominate'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.