disturbed

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/dɪˈstɜːrbd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/dɪˈstɝbd/ ,USA pronunciation: respelling(di stûrbd)

Pe pagina aceasta: disturbed, disturb

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
disturbed adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (mentally ill)nebun adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  bolnav mintal loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 These disturbed patients need specialist help.
disturbed adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (agitated)tulburat, bulversat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 After the terrible event he had witnessed, Marcus's disturbed mind would not allow him to concentrate on his work.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
disturbed adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (moved)deranjat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  mișcat, amestecat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Daphne could tell from the disturbed papers on the desk that someone had been in her office.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
disturb vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (working) (activitate)a deranja vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
disturb [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (interrupt: [sb] busy)a întrerupe, a deranja vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a face gălăgie expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The professor went home to work, as her students kept disturbing her in her office.
disturb vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (sleep) (somn)a deranja vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a tulbura vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
disturb vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (upset)a supăra vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a deranja vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
disturb [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (move, mess up)a mișca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a amesteca, a vălmăși vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Please don't disturb the papers on my desk; I know they look untidy, but I know where everything is.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'disturbed' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: was disturbed to [hear, find out, learn, see], am disturbed at [how, what], am disturbed by [how], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'disturbed' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'disturbed'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.