dip

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈdɪp/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/dɪp/ ,USA pronunciation: respelling(dip)

Inflections of 'dip' (v): (⇒ conjugate)
dips
v 3rd person singular
dipping
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
dipped
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
dipped
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (depression in land)adâncitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There was a dip between the two fields where water collected.
 Între cele două câmpuri era o adâncitură în care s-a strâns apa.
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (market decline) (bursă)prăbușire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The dip in the market caused some investors concern.
 Prăbușirea pieței a îngrijorat unii investitori.
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (food: sauce) (culinar)sos s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Susan served crudités and dips as an appetizer.
 Susan a servit crudități și sosuri ca aperitiv.
dip viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (land: slope) (drum)a coborî abrupt expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 The road dips as it goes into the valley.
 Drumul coboară abrupt, pe măsură ce pătrunde în vale.
dip viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (stocks: decline) (bursă)a se prăbuși vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Share prices dipped this afternoon.
 Prețurile acțiunilor s-au prăbușit în această după-amiază.
dip [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (immerse in liquid)a băga în apă expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Alan tested the temperature of the water by dipping his toe.
 Alan a testat temperatura apei băgându-și degetul de la picior în apă.
dip [sth] in [sth] vtr + prep (immerse in liquid)a înmuia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a scufunda vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Emily dipped the shirt in the hot water.
 Emily și-a înmuiat bluza în apă fierbinte.
dip [sth] into [sth] vtr + prep (immerse in liquid)a băga în apă expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a înmuia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Elizabeth dipped her toes into the water to feel how cold it was.
 Elizabeth și-a băgat degetele de la picioare în apă, pentru a vedea cât de rece este.
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal (quick swim)bălăceală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 It's nice to go for a dip on a hot day.
 Este plăcut să mergi la o bălăceală într-o zi fierbinte.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (exercise move)plonjare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. pejorative, dated, slang (stupid person)nătâng, prost, tâmpit s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (pesticide solution for animals)pesticid s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The farmer immerses the sheep in dip to protect them against parasites.
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. uncountable (geology: angle of stratum) (geologie)declivitate s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  înclinare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
dip viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (sink)a coborî vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The sun dipped below the horizon.
dip [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (lower and raise again)a vântura vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a agita în sus și în jos expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The soldier dipped the flag in salute.
dip [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (animals: immerse in pesticide)a trata cu pesticide vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The farmer dips his sheep twice a year.
dip [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (headlights: switch to low beam)a reduce faza expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Lisa dipped her lights when she saw another car coming towards her.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
dip into vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (sample briefly)a încerca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Whenever I have quarter of an hour to spare I like to dip into Saki's 'Collected Short Stories'.
dip into vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (savings: make use of)a se atinge de economii
 I'm so short of money at the moment that I keep having to dip into my precious savings.
dip switch nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (computing: on-off switch) (IT)comutator DIP s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  întrerupător manual s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 On some computer boards, the capabilities or configuration was set using a dip switch mounted on the board; today these settings are done in software.
double-dip viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." US, informal (get salary and pension)a cumula remunerări expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
have a quick dip v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." informal (go for quick swim)a intra puţin în apă expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Joachim had a quick dip in the lake before lunch.
have a quick dip into [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." figurative (experience briefly) (figurat)a vedea cu ce se mănâncă expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a-și face o idee despre expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 I had a quick dip into Zen Buddhism when I was about eighteen years old.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'dip' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: take a dip in the [pool, lake, ocean], take a [quick, brief, cooling] dip in the [pool], took a dip to cool off, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'dip' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'dip'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.