dart

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈdɑːrt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/dɑrt/ ,USA pronunciation: respelling(därt)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
dart nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (small arrow used in game of darts) (joc cu săgeți)săgeată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Dave threw his dart and hit the bull's-eye.
dart nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (used to tranquilize, etc.)săgeată tranchilizantă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The dart struck the lion and it keeled over almost immediately.
dart viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (run)a fugi vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a țâșni vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
dart nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (swift movement)săritură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  zvâcnitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The squirrel's dart across the street was so quick, I almost missed it.
dart nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (tapered seam for adjusting)pliu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Alison adjusted the darts on the skirt.
dart nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (game)aruncare la țintă cu săgeți expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
dart [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (move, send quickly)a arunca, a lansa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a șfichiui vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Andy darted a quick glance at Helen.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
dart gun nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (device: for tranquillizing)armă cu tranchilizante s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 They shot the lion with a dart gun so that they could examine its teeth.
dart gun nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (toy firearm)pistol de jucărie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Billy, don't point that dart gun at your brother!
shoot a glance at [sb],
dart a glance at [sb],
cast a glance at [sb]
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
(look quickly at)a arunca o privire cuiva expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'dart' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: sports: a professional darts player, sports: a darts [tournament, league, championship], sports: is (the) [world, national, British] darts champion, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'dart' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'dart'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.