crave

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈkreɪv/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/kreɪv/ ,USA pronunciation: respelling(krāv)

Inflections of 'crave' (v): (⇒ conjugate)
craves
v 3rd person singular
craving
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
craved
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
craved
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
crave [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (desire)a râvni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a pofti vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The school food wasn't bad, but Kevin craved his mother's cooking.
 Mâncarea de la școală nu era rea, dar Kevin râvnea la mâncarea mamei lui.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
crave for [sth],
crave after [sth]
vi + prep
(desire, long for)a tânji după vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a pofti la vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a jindui la vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a râvni la vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 After years in an office job, Erika found herself craving after an opportunity to work outdoors.
 După ani mulți într-un loc de muncă la birou, Erika tânjea după posibilitatea de a munci în aer liber.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'crave' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: crave [chocolate, candy, sweet things], crave a [cigarette, beer, drink], crave [love, attention, respect, fame, honor], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'crave' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'crave'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.