Pe pagina aceasta: contracted, contract

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
contracted adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (muscle, etc.: drawn together)contractat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
contracted adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (made smaller)contractat, micșorat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
contracted adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (condensed)condensat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
contracted adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (mind, view: narrow) (figurat)îngust, limitat, redus adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
contract nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (legal agreement) (act juridic)contract s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  (act juridic)convenţie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The company has a contract with the supplier.
 Compania are contract cu furnizorul.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Am semnat cu angajatorul o convenţie de prestări servicii.
contract viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (make an agreement) (a încheia un acord)a încheia un contract, a încheia o convenţie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 He contracted with the company to provide services.
 A încheiat cu compania un contract (or: o convenţie) de prestări servicii.
contract vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (get a disease) (despre boli)a se molipsi, a se îmbolnăvi vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  (despre boli)a contracta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  (despre boli)a face vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He contracted malaria in Africa.
 S-a molipsit (or: s-a îmbolnăvit) de malarie în Africa.
 A contractat malarie în Africa.
 A făcut malarie în Africa.
contract viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (shrink) (reducerea dimensiunilor)a se contracta vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se strânge vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Wood contracts as it dries.
 Lemnul se contractă când se usucă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
contract adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (under legal agreement)contractant adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  angajat pe contract loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 The contract worker will find another job.
 Muncitorul contractant îşi va găsi altă slujbă.
 Muncitorul angajat pe contract îşi va găsi altă slujbă.
contract viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (muscle: tighten)a se contracta, a se strânge vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se zgârci vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Her muscles contracted as she lifted the box.
 Când a ridicat cutia, muşchii i s-au contractat.
 Când a ridicat cutia, i s-au zgârcit muşchii.
contract [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (tighten [sth])a contracta, a încorda vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a strânge vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Contract the muscles in your leg when you do this stretch.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'contracted' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'contracted' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'contracted'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.