continue

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/kənˈtɪnjuː/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/kənˈtɪnju/ ,USA pronunciation: respelling(kən tinyo̅o̅)

Inflections of 'continue' (v): (⇒ conjugate)
continues
v 3rd person singular
continuing
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
continued
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
continued
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
continue vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (not stop)a continua vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a nu se opri din vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 He continued his work without stopping for lunch.
 A continuat să lucreze fără a-şi lua pauza de masă.
continue vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (resume)a continua vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Are they going to continue the project, or is it permanently suspended?
 Vor continua proiectul, sau a fost suspendat definitiv?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
continue to do [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (carry on)a continua să vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a merge mai departe cu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
continue viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (resume)a relua vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a reîncepe vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The project is suspended for now, but will continue after the holidays.
 Proiectul a fost suspendat pentru moment, dar va fi reluat după sărbători.
 Proiectul a fost suspendat pentru moment, dar va fi reînceput după sărbători.
continue viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (not stop)a face în continuare loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a nu se întrerupe vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 He continued without stopping for lunch.
 A făcut treabă în continuare, fără a se opri să ia prânzul.
continue vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (extend)a prelungi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a extinde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I wonder if they will continue the programme for another year.
 Mă întreb dacă vor prelungi programul pentru încă un un.
 Mă întreb dacă vor extinde programul în anul următor.
continue vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (legal proceeding)a lucra vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The lawyer sought to continue the case, but the judge would not grant his request.
 Avocatul se gândea să mai lucreze la caz, dar judecătorul nu a fost de acord.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
continue to be viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (go on living, keep existing)a continua să fie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Even after we're dead, our love will continue to be.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'continue' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: continue (moving) towards your [dreams, goals], continue moving [forwards, straight ahead], continue straight ahead, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'continue' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'continue'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.