connect

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/kəˈnɛkt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/kəˈnɛkt/ ,USA pronunciation: respelling(kə nekt)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
connect vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (attach) (a ataşa)a conecta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a lega vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Connect these wires.
 Conectaţi aceste fire.
 Legaţi aceste cabluri.
connect viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (access the Internet)a avea conexiune la Internet expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 The WiFi must be down; my computer is switched on but I can't connect.
 Wifi-ul nu funcționează. Computerul e pornit, dar nu am conexiune la internet.
connect viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (form an attachment)a rezona vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se ataşa vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se afla în rezonanță expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 From the moment we met, we connected.
 Din clipa în care ne-am cunoscut, am rezonat unul cu altul.
 Ne-am ataşat unul de altul din clipa în care ne-am cunoscut.
 Ne-am aflat în rezonanță din clipa în care ne-am cunoscut.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
connect vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (bring together)a uni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a pune în legătură loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The Internet connects people all over the world.
 Internetul uneşte oamenii de peste tot din lume.
 Internetul pune în legătură oameni din toată lumea.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
connect up vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (link or join together)a conecta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I'm having trouble connecting up my new speakers.
connect up viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (meet, make contact)a se întâlni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Let's connect up for lunch someday.
connect with vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (become associated with)a se asocia cu vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 I really hate the job, but it will allow me to connect with some very influential people.
connect with [sth] vi + prep (come into contact with)a lua contact cu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 There was a loud thwack as the bat connected with the ball.
not connect with vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (fail to be understood by)a nu fi înțeles de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'connect' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: connect the [dots, facts, clues, evidence], connect up the [dots], connect [one fact] to [another], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'connect' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'connect'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.