compose

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/kəmˈpəʊz/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/kəmˈpoʊz/ ,USA pronunciation: respelling(kəm pōz)

Inflections of 'compose' (v): (⇒ conjugate)
composes
v 3rd person singular
composing
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
composed
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
composed
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
compose [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (write music) (despre muzică)a compune vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Mozart composed numerous operas.
 Mozart a compus numeroase opere.
compose [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (write [sth](despre texte)a compune vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a redacta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a scrie vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Brad sat down and composed a letter to his mother.
 Brad s-a așezat și a compus o scrisoare pentru mama lui.
compose [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (create [sth])a crea vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a realiza vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The author composed his first story when he was six year old.
 Autorul a creat prima lui poveste când avea șase ani.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
compose [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (be part of [sth], make up [sth])a fi format din vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a consta din vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Earth's atmosphere is composed of oxygen, nitrogen, and other gases.
compose [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (arrange, order [sth])a alcătui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The artist composed and painted a beautiful still life of fruit and flowers.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'compose' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: compose a [song, play, symphony, piece], compose an [opera, album, arrangement], compose music, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'compose' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'compose'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.