complex

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈkɒmplɛks/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/adj. kəmˈplɛks, ˈkɑmplɛks; n. ˈkɑmplɛks/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(adj., v. kəm pleks, kompleks; n. kompleks)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
complex adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (complicated)complex, complicat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  (formal)alambicat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 This problem is very complex.
 Această problemă este foarte complexă (or: complicată).
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Situaţia e foarte alambicată, sunt prea multe persoane implicate.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
complex nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (chemistry, physics)compus s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The name of a chemical complex begins with its central atom.
 Numele unui compus chimic începe cu atomul central.
complex nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (psychological problem)complex s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  handicap s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 His bad relationships gave him a complex.
 Relaţiile sale eşuate i-au creat un complex.
 Relaţiile sale eşuate i-au creat un handicap.
complex nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (group of buildings)complex s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  (construcţii)ansamblu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The new housing complex is almost finished.
 Noul complex de locuinţe e aproape gata.
 Noul ansamblu de locuinţe e aproape gata.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
B complex nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (group of eight vitamins)complexul de vitamine B
 The B complex is essential for a healthy nervous system.
complex number nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (mathematics:)număr complex s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Real numbers are just a part of the larger set of complex numbers.
give [sb] a complex v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (make self-conscious)a complexa pe cineva vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a face să se simtă prost expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 If you keep mentioning her weight, you'll give her a complex.
inferiority complex nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (lack of self-esteem)complex de inferioritate s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Some people are extremely critical because they suffer from an inferiority complex.
Oedipus complex nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (Freudian psychoanalysis)complexul lui Oedip s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The Oedipus complex is a psychoanalytic theory whose name derives from the Greek myth of Oedipus.
superiority complex nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (belief that one is better than others)complex de superioritate s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'complex' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [molecular, metal, chemical] complexes, a complex [matter, requirement, issue, question, process], vitamin B complex, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'complex' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'complex'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.