complement

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsnoun: /ˈkɒmplɪmənt/, verb: /ˈkɒmplɪmənt/ /ˈkɒmplɪmɛnt/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/n. ˈkɑmpləmənt; v. ˈkɑmpləˌmɛnt/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(n. komplə mənt; v. komplə ment′)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
complement [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (counterbalance, match)a completa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a întregi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a contrabalansa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The decor complements the architecture of the building perfectly.
 Decorul completează perfect arhitectura clădirii.
complement nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (that completes)complement s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
complement nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (full amount)total, efectiv s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  set s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  garnitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
complement nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (opposite on color wheel)culoare complementară s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The complement of orange is blue.
 Culoarea complementară a portocaliului este albastru.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
complement nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (part of meal)garnitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  (la mâncare)adaos s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
complement nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (grammar) (gramatică)complement s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Adjuncts are optional in grammar, but complements are required.
complement nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (ship: officers and crew)echipaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  personal, efectiv s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The ship's complement includes twenty officers.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'complement' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a [fine, great, wonderful, charming] complement to, a [fine] complement to any [room, kitchen, terrace, garden], is the [ideal, perfect] complement to, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'complement' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'complement'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.