carpet

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈkɑːrpɪt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈkɑrpɪt/ ,USA pronunciation: respelling(kärpit)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
carpet nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (carpeting attached to floor)covor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  mochetă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The carpet in the old house was worn and threadbare.
 Covorul din casa veche era uzat și jerpelit.
carpet nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (large rug)covor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  carpetă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Wally decorated his new apartment with expensive carpets and paintings.
 Wally și-a decorat noul apartament cu covoare și picturi scumpe.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
carpet of [sth] nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (covering)pătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  strat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The driveway had a carpet of fresh snow that morning.
carpet [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cover with a carpet)a mocheta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a pune covor expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Mother unexpectedly decided to carpet her kitchen.
carpet vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (cover thoroughly) (figurat)a acoperi (cu) vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a aşterne vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
carpet [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (reprimand)a mustra, a critica vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a dojeni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
beater,
carpet beater
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(carpet-beating tool) (de covoare)bătător s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The maid used a beater made from willow to get the dust out of the rug.
carpet bomb [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (drop many bombs over an area)a bombarda masiv expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
carpet cleaner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (device for sweeping carpets)aparat de curăţat covoare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
carpet cleaner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (substance for cleaning carpets)detergent de curăţat covoare s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 That spray can of carpet cleaner was very expensive.
magic carpet nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (flying rug in fantasy stories)covor fermecat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  covor zburător s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Aladdin traveled around on his magic carpet.
red carpet nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (long mat laid out for [sb] important)covor roşu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The red carpet was rolled out ready for the Queen's visit.
red carpet nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (preferential treatment)covor roşu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  a trata regește expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Our suppliers gave us the red carpet treatment when we visited their factory.
wall-to-wall carpet nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fitted woven floor covering)mochetă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Every day she vacuumed the wall-to-wall carpet in the foyer.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'carpet' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: the [boy, girl, child] got carpet burns, [buy, use] a carpet cleaner, carpet cleaning [products, conditioners, liquids], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'carpet' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'carpet'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.