butter

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbʌtər/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈbʌtɚ/ ,USA pronunciation: respelling(butər)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
butter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (spreadable food)unt s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Many people prefer to cook with butter instead of oil.
 Mulți preferă să gătească cu unt în loc de ulei.
butter [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (to apply butter)a unge cu unt vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Do you butter your bread on both sides?
 Tu îți ungi cu unt felia de pâine pe amândouă părțile?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bread and butter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bread with butter spread on it)pâine cu unt s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A glass of milk with bread and butter for breakfast is the best.
bread and butter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal, figurative (livelihood) (în expresie: a-și câștiga pâinea)pâine s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Cooking is his bread and butter; he's a chef.
bread and butter,
bread-and-butter
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
informal, figurative (staple, basic)strict necesar adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
butter bean nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. mainly UK (legume: lima bean)fasole untoasă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  fasole Lima s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The vegetarian option on our menu this evening is a casserole made with butter beans.
butter dish nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (in fridge: butter container)untieră s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
butter dish nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (at table: butter container)untieră s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There were two butter dishes on the table, one with butter and one with margarine.
butter knife nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (tool for cutting butter)cuțit de tăiat untul s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The butter knife is not sharp as it only has to cut through butter, which is very soft.
butter up vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative, informal (flatter, sweet-talk) (a flata)a peria vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He tried to butter up his boss in hopes of getting an extra day off.
butternut,
butter-nut
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(light brown colour)maro deschis s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
butternut,
butter-nut
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(light brown in colour)maro deschis adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
cocoa butter,
cacao butter
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(fat extracted from cocoa beans)unt de cacao s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Cocoa butter and cocoa solids are blended to make unsweetened chocolate.
garlic butter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (butter flavored with garlic)unt cu usturoi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I love to dip cooked shrimp in garlic butter. The crusty bread was served with a delicious garlic butter.
lima bean nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. mainly US (legume: butter bean)fasole lima s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
peanut butter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (spread made from peanuts)unt de arahide s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Peanut butter is high in protein and makes a tasty snack with celery, carrots or apples.
peanut butter and jelly sandwich nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (food: children's favorite)unt de arahide cu gem s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Peanut butter and jelly sandwiches are a staple on the children's menu.
shea butter,
shea oil
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(moisturizer made from shea seed)unt de shea s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
stick of butter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (butter: quarter pound) (125 g de unt)baton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I need a stick of butter for this recipe.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'butter' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: butter the [toast, bread, popcorn, corn], [salted, unsalted, dairy, peanut, almond] butter, make a butter sauce, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'butter' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'butter'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.