butcher

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbʊtʃər/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈbʊtʃɚ/ ,USA pronunciation: respelling(bŏŏchər)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
butcher nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (person who prepares meat)măcelar s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Ask the butcher directly if you want a special cut of meat.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. De când am devenit vegetarian, nu mai trec pe la măcelarul satului.
butcher,
UK: butcher's,
butcher's shop
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(meat shop, department)măcelărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The butcher is open until 5:00, but the rest of the store closes at 8:00.
 Măcelăria este deschisă până la 17:00, dar restul magazinelor închid la 20:00.
butcher [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (animal: slaughter)a măcelări vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  (animale)a sacrifica vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I don't want to live near a place that butchers animals.
 Nu vreau să locuiesc lângă un loc care măcelărește animale.
butcher [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (person: kill)a ucide, a omorî vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a măcelări vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The newspaper reported that the man butchered all three of his children.
 Ziarul povestea că bărbatul i-a ucis (or: i-a omorât) pe toți cei trei copii ai săi.
butcher [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (perform badly) (figurat, informal)a măcelări vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  (figurat, informal)a distruge, a nimici vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 What a racket! You're butchering my favourite song!
 Ce gălăgie! Îmi măcelărești melodia preferată!
butcher [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (botch) (figurat)a masacra vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a-și bate joc de loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Many of her fans think the director butchered her novel.
 Mulți dintre fanii ei cred că regizorul i-a masacrat romanul.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
butcher nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (murderer)ucigaș, criminal s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
butcher shop (meat shop)măcelărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'butcher' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: go to the butcher shop, UK, slang: Let me have a butcher's at your [work, cut, new phone]., mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'butcher' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'butcher'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.