bunk

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbʌŋk/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/bʌŋk/ ,USA pronunciation: respelling(bungk)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
bunk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bunk bed)pat suprapus s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 My sister sleeps in the top bunk because she's older.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Când am fost în tabără, am dormit toți în paturi suprapuse.
bunk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (camp bed)pat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  loc s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  pat de campanie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 There were four bunks in the campers' cabin.
 Erau patru paturi în cabina rulotei.
bunk viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (sleep: esp. in camp bed)a dormi vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se culca vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The soldiers bunk in shared barracks.
 Soldații au dormit la comun, în barăci.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
bunk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal ([sth] not true)scorneală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I don't believe that aliens have invaded--that's bunk!
bunk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal (nonsense)prostie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Don't listen to Jeff's bunk.
bunk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bunkhouse)cazarmă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The hikers were exhausted by the time they reached the bunk.
bunk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (place [sb] sleeps)loc de dormit s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  culcuș s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Sorry, but your bunk is on the couch tonight.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Locuțiuni verbale
EnglezăRomână
bunk off vi phrasalphrasal verb, intransitive: Verb with adverb(s) or preposition(s), having special meaning and not taking direct object--for example, "make up" [=reconcile]: "After they fought, they made up." UK, slang (play truant: from school, work)a chiuli vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
bunk off [sth] vtr phrasal insepphrasal verb, transitive, inseparable: Verb with adverb(s) or preposition(s), having special meaning, not divisible--for example,"go with" [=combine nicely]: "Those red shoes don't go with my dress." NOT [S]"Those red shoes don't go my dress with."[/S] UK, slang (play truant from: school, work)a chiuli vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a trage chiulul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 I bunked off school with my mates to go to the mall.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bunk bed nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bed above or below another)paturi suprapuse s.n.pl.
 Lisa sleeps in the top bunk bed, Ella in the one beneath.
bunk beds nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (beds: stacked)pat suprapus s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 My brother and I sleep in bunk beds.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'bunk' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: (the children have) bunk beds, bunk with him, bunk together, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'bunk' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'bunk'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.