buck

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbʌk/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/bʌk/ ,USA pronunciation: respelling(buk)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
buck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US, slang (US dollar) (US)dolar s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Bobby bought a pair of pants for only five bucks.
 Bobby a cumpărat o pereche de pantaloni cu doar cinci dolari.
buck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (male deer) (animal)căprior s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 A majestic buck stood in the path ahead of the hikers.
 Un căprior superb stătea pe cărare, în fața excursioniștilor.
buck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (male rabbit, hare) (despre animale)mascul s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The buck darted across the road.
 Masculul a țâșnit peste drum.
buck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (male animal)mascul s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  bărbătuș s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
buck viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (horse: kick back legs)a da din copite expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The cowboy held on desperately as his horse bucked.
 Cowboyul s-a ținut cu disperare, în timp ce calul lui dădea din copite.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
buck adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (animal: male)mascul adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  bărbătuș adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 A buck deer paused at the stream and sniffed the air.
buck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. Can, slang (Canadian dollar) (CAN)dolar s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 I paid four thousand bucks for that car.
buck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (act of bucking)azvârlitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 After the last buck, which caused Teddy to injure a rib, he wasn't eager to get back on a horse.
buck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. South Africa (deer or antelope)căprior s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  antilopă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
buck viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (vehicle: move jerkily) (auto)a se îneca vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 My car is bucking all over the place; something's up with the transmission.
buck against [sth] vi + prep figurative (reject, oppose)a se opune vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a respinge vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Congress bucked against the president's proposal.
buck [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (horse: toss rider off)a azvârli din șa expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a trânti vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 That black horse bucks anyone who tries to mount it.
buck [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (oppose, reject)a respinge, a refuza vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The students bucked the idea of rescheduling the final exam.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bachelor party (US),
stag night,
stag party,
stag do (UK),
buck's party (AU)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(party for a husband-to-be)petrecerea burlacilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Bachelor parties tend to be wild and crazy. We're going to a nightclub for Simon's stag do.
bang for your buck,
bang for the buck
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
US, slang (value for money) (argou)ofertă bună s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  face toți banii expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 This computer is last year's model, but it has great bang for your buck.
buck teeth nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." informal (prominent upper front teeth) (figurat, informal)dinți de iepure s.m.pl.: Substantiv masculin, forma de plural
buck tradition vtr + n (go against convention)a obiecta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a nu se conforma tradiției expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
buck up viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (become more cheerful)a se înveseli vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Buck up, you'll have another chance tomorrow!
buck up vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make more cheerful)a înveseli vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'buck' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sinonime: dude, fop, mai mult...
Sintagme: a buck [private, sergeant], a buck [rabbit, ferret, kangaroo], [was, stripped] buck naked, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'buck' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'buck'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.