WordReference nu poate traduce exact această frază, dar poți face click pe fiecare cuvânt pentru a afla ce înseamnă:

blind as a bat


Nu am putut găsi întreaga frază pe care ai căutat-o.
Intrarea pentru"blind" este afișată mai jos.

Vezi și: as | a | bat

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (sightless, unable to see)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  nevăzător adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 He has been blind since birth.
 Este orb din naştere.
 Este nevăzător din naştere.
the blind nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (blind people)orbi s.m.pl.: Substantiv masculin, forma de plural
  nevăzători s.m.pl.: Substantiv masculin, forma de plural
 There is discrimination against the blind in the job market.
 Există discriminare împotriva orbilor pe piaţa muncii.
blind nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (window shade)jaluzea s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  stor, oblon s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 He lowered the blind to block out the sunlight.
 A lăsat jaluzeaua pentru a bloca lumina soarelui.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Doarme numai cu storurile lăsate.
blind [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make sightless)a orbi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The sunlight blinded him when he walked out the door.
 Lumina soarelui l-a orbit când a ieşit pe uşă.
blind [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (dazzle)a impresiona vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a uimi, a ului vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The crowd was blinded by the brilliance of the display.
 Mulţimea era impresionată de strălucirea exponatelor.
 Mulţimea era uimită de strălucirea exponatelor.
blind to [sth] adj + prep figurative (oblivious to [sth](figurat)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  ignorant adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  a trece cu vederea expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Mina loves Graham so much, she is blind to his faults.
 Mina îl iubește pe Graham atât de mult, încât este oarbă la defectele lui.
blind to [sth] adj + prep figurative (refusing to recognize [sth](figurat)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
blind,
blindly
advadverb: Describes a verb, adjective, adverb, or clause--for example, "come quickly," "very rare," "happening now," "fall down."
(without sight)orbit adv.adverb: Determină sensul unui verb, al unui adjectiv sau al unui alt adverb, arătând locul, timpul, cauza, modul, scopul: acolo, devreme, mereu.
  fără vizibilitate loc.adv.
 He walked blind through the fog.
 Înainta orbit prin ceaţă.
 Înainta fără vizibilitate prin ceaţă.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (without visibility)orbeşte adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  la nimereală loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 We are flying blind in a cloudy sky, and depend on radar.
 Zburăm orbeşte pe un cer înnorat şi depindem de radar.
 Zburăm la nimereală pe un cer înnorat şi depindem de radar.
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (enclosed at the end)înfundat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  mort adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 After driving down the blind alley, he had to back out.
 După ce a condus până la capătul aleii înfundate, a trebuit să întoarcă.
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (without information, esp. of a test)refractar adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  neînduplecat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Era refractar la orice idei care nu concordau cu ale sale.
 Era neînduplecat când venea vorba de orice idei care nu concordau cu ale sale.
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (without thought, esp. of obedience)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  irațional adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (email: to hidden recipient)cu destinatar invizibil expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 A blind email is one in which someone is copied in using "BCC".
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (oblivious)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 "There's none so blind as those who will not see," as the saying goes.
blind advadverb: Describes a verb, adjective, adverb, or clause--for example, "come quickly," "very rare," "happening now," "fall down." figurative (until insensible)beat criță, beat turtă, beat muci expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  mort de beat expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Many college students drink themselves blind on a regular basis.
blind nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (hunting: hiding place)ascunziş s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  ascunzătoare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The hunter patiently waited for deer, hidden in his blind.
 Vânătorul pândea căprioara cu răbdare din ascunzişul său.
 Vânătorul pândea căprioara cu răbdare din ascunzătoarea sa.
blind nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (something misleading)mască, fațadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  prefăcătorie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  eschivă, parare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 He was smiling, but I knew it was only a blind and that he was actually furious.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
blind alley nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (street: no exit)fundătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I had turned into a blind alley and had to put the car in reverse.
blind alley nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (situation: no progress)fundătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 This man's ideas are taking us into a blind alley.
blind date nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (date with unknown person)întâlnire oarbă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Davina is going out on a blind date this evening.
blind faith nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (unquestioning devotion)credinţă oarbă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 You should try not to take things on blind faith.
blind guess nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (uneducated estimate) (ghiceală)întâmplător adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  aleator adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  nimereală, potriveală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I'll take a blind guess and say she is about forty years old.
 Voi ghici la întâmplare şi voi spune că are patruzeci ani.
blind man nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (male: cannot see)orb s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 I knew he was a blind man because he had a guide dog.
blind rage nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (extreme anger)furie oarbă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The man lunged at his enemies in a blind rage.
blind spot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (unseen area in field of vision)punct / unghi mort s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
blind spot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (area of road a motorist cannot see)punct mort, unghi mort s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 When I changed lanes, I did not see the car in my blind spot.
colorblind,
color-blind (US),
colour-blind (UK)
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(unable to distinguish certain colors)daltonist adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
colorblind,
color-blind (US),
colour-blind (UK)
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
figurative (not racially prejudiced) (referitor la culoarea pielii)lipsit de prejudecăţi loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  nonconformist adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
go blind viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (lose one's sight)a orbi vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The patient went blind after she suffered a stroke.
half blind,
half-blind
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(partially sighted)pe jumătate orb loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  parțial orb loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
Notă: A hyphen is used when the adjective comes before the noun it modifies.
staggers,
blind staggers
nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors."
with singular verb (livestock poisoning)tetanie de nutriție s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
turn a blind eye v figurative (pretend not to see [sth])a închide ochii loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a se face că nu vede loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 I knew exactly what she was up to but decided to turn a blind eye.
turn a blind eye on,
turn a blind eye to
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
figurative (pretend not to see)a închide ochii loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a se face că nu vede loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The corrupt inspector agreed to turn a blind eye to the safety violations.
venetian blind (US),
Venetian blind (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(window covering)jaluzea venețiană s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Sally lowered the Venetian blinds to keep the sunlight out of the room.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'blind as a bat' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'blind as a bat'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.