bike

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbaɪk/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/baɪk/ ,USA pronunciation: respelling(bīk)


Inflections of 'bike' (v): (⇒ conjugate)
bikes
v 3rd person singular
biking
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
biked
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
biked
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
bike nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal (bicycle)bicicletă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I rode to school on my bike.
 Am mers până la şcoală pe bicicletă.
bike,
go biking
viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived."
informal (ride a bicycle)a merge pe bicicletă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a pedala vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 We are going to bike to the store.
 Vom merge pe bicicletă la magazin.
 Vom pedala până la magazin.
bike,
go biking
viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived."
informal (ride a motorcycle)a merge pe motocicletă expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Last weekend I went biking on my brother's 500cc motorcycle.
 Weekend-ul trecut am mers pe motocicleta cu motor de 500 cc a fratelui meu.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
bike nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. slang (promiscuous woman)coardă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  saltea s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Sarah got a reputation for being the school bike because she went out with so many boys.
 Sarah avea reputaţia de coardă pentru că ieşise cu aşa de mulţi băieţi.
bike nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. slang (motorcycle)motocicletă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  motor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 His new bike is a Harley.
 Noua lui motocicletă e un Harley.
 Noul lui motor e un Harley.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bicycle path,
bike path,
bicycle lane,
bike lane
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(cycling route, track)alee de biciclete s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  traseu de biciclete s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 A 28-kilometre cycle path runs from Balloch to Tarbet.
bike chain,
bicycle chain
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
informal (roller chain on bicycle)lanţ de bicicletă s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The cyclist had to pull over because her bike chain had come off.
bike path (bicycle path)drum pentru bicicletă s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
bike pump,
bicycle pump
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(device: inflates bicycle tyres)pompă de bicicletă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Peter's bicycle had a flat tyre, so he went to get his bike pump.
bike race nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cycling contest)cursă de biciclete s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
bike ride nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal (bicycle journey)plimbare cu bicicleta s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 They put on their helmets and went off for a bike ride.
bike riding nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cycling)mers cu bicicleta s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I enjoy bike riding during the summer.
dirt bike nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (off-road motorcycle)motocicletă de teren s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
exercise bike nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal (exercise machine like a bicycle)bicicletă de interior s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I pedalled my exercise bike for an hour and I was still in the same place.
motorized bike,
motorised bike
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(motor-powered bicycle)bicicletă motorizată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
motorized bike,
motorised bike
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(motorcycle, motorbike)motocicletă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
mountain bike nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (dirt bike, off-road cycle)bicicletă de teren s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
mountain biking nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (activity: riding mountain bike) (englezism)mountain biking invar.invariabil: Desemnează o parte de vorbire care nu își schimbă forma. Unele adjective sunt invariabile, de obicei cele care provin din alte limbi: gri, bordo, oliv, sau eficace, propice, atroce.
ride a bike v informal (go cycling, use a pushbike)a merge cu bicicleta expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 You never forget how to ride a bike.
trail bike nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (off-road motorcycle)motocicletă de teren s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The terrain was so rough that we could only cross it by trail bike.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'bike' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: bike to [work, school, the store], a bike (repair) shop, bikes into [work, school, town], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'bike' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'bike'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.