bid

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbɪd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/bɪd/ ,USA pronunciation: respelling(bid)


Inflections of 'bid' (v): (⇒ conjugate)
bids
v 3rd person singular
bidding
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
bid
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
bade
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed." (Less common)
bid
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."
bidden
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked." (Less common)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
bid [sth] for [sth] vtr + prep (auction: offer)a licita vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He bid one hundred euros for the painting at the auction.
 A licitat o sută de euro pentru tablou la licitaţie.
bid for [sth],
bid to do [sth]
vi + prep
(offer services)a-și oferi serviciile loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a depune o ofertă expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a concura vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Three construction companies are bidding for the prestigious contract.
 Trei companii de construcții și-au oferit serviciile pentru prestigiosul contract.
bid for [sth] vi + prep (compete)a concura vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se întrece vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Twenty competitors are bidding for the title of "World's Strongest Man".
 Douăzeci de participanți concurează pentru titlul „Cel mai puternic bărbat din lume”.
bid nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (auction: offer)preţ licitat, ofertă s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  ofertă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 His bid wasn't the highest, so he didn't win the auction.
 Preţul licitat de el nu a fost cel mai mare, aşa că nu a câştigat licitaţia.
 Oferta licitată de el nu a fost cea mai mare, aşa că nu a câştigat licitaţia.
bid nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cards: offer) (joc de cărţi)licitaţie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 His bid of three tricks was too high. He only won two.
 Licitaţia lui de trei pici a fost prea mare. Nu a câştigat decât două.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
bid nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (invitation)invitaţie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  provocare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The golfer accepted a bid to compete in the championship match.
 Jucătorul de golf a acceptat invitaţia de a participa la campionat.
 Jucătorul de golf a acceptat provocarea de a participa la campionat.
bid nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal (attempt)încercare, tentativă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  (pentru un post)concurare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The candidate's bid for a senate seat was successful.
 Candidatul a făcut o încercare de a obţine un post în senat.
bid viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (command)a porunci vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The people will do as the king bids.
 Oamenii vor proceda după cum porunceşte regele.
bid viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (offer to purchase)a licita vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 People bid with enthusiasm at the auction.
 Oamenii licitează cu entuziasm.
bid viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (offer services)a-și oferi serviciile expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 The local authority is offering a lucrative contract and our firm intends to bid.
bid on [sth] vi + prep (make an offer to buy [sth])a licita vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a face o ofertă expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Sheila bid on a vase at an auction.
bid,
bid [sb] to do [sth]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(direct, command)a impune vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a cere vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 When your mother bids you tidy your room, do so.
 Când mama ta îţi impune să faci curat în cameră, fă-o.
bid,
bid [sb] [sth]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(speak as greeting)a ura vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a saluta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The arriving guest bid his host a good evening.
 Invitatul de-abia sosit i-a urat o seară bună gazdei.
 Invitatul de-abia sosit a salutat-o pe gazdă.
bid,
bid [sth]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(cards: make a bid)a paria vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 He bid three tricks, though he was pretty sure that he could win more.
 A pariat pe trei cărţi, deşi era aproape sigur că va câştiga mai multe.
bid,
bid [sb]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(summon)a invita, a ruga vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a soma vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The magistrate bid the defendant to approach the bench.
 Magistratul l-a invitat (rugat) pe inculpat să se apropie.
 Magistratul l-a somat pe inculpat să se apropie.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bid [sb] farewell,
bid farewell to [sb]
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
(say goodbye)a-și lua rămas bun expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Edward's friends bade him farewell as he set out on his journey.
bid [sth] farewell,
bid farewell to [sth]
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
figurative (leave: a place)a spune adio loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a părăsi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se despărți de vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 In 1860, my great-grandfather bid farewell to his native Poland and emigrated to South Africa.
bid [sth] farewell,
bid farewell to [sth]
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
figurative (lose) (expr.)a se linge pe bot de expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a-și lua adio de la expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 With that defeat, the team bade farewell to their chances of winning the event.
bid for vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (make an offer to buy)a licita vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Sarah went to the auction and bid for lot number 305.
bid price nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (highest amount of money offered)preţ de licitaţie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The antique table was sold at the bid price of £5,000.
bid up viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (drive up price by bidding higher)a ridica preţul licitând vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
bid up vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (drive up price of: by bidding higher)a ridica preţul licitând vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Simon bid his own lot up to make as much as possible on it.
higher bid nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (offer of more money)ofertă mai mare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I secured the painting at the auction because I made a higher bid than anybody else.
make a bid for [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (offer to buy [sth])a face o ofertă la licitaţie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 I made a bid on the stuffed moose in the auction and ended up winning it.
takeover bid nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (offer to buy a company) (companii)licitație de preluare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Cadbury have accepted a takeover bid from Kraft Foods.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'bid' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: bid on an [auction, item], the [highest, winning, current] bid, the bid [amount, price], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'bid' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'bid'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.