bellow

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbɛləʊ/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈbɛloʊ/ ,USA pronunciation: respelling(belō)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
bellow viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (bovine: moo, low)a mugi vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 As we walked through the fields, we could hear cows bellowing in the distance.
 Pe când ne plimbam pe câmp, auzeam vacile cum mugeau, în depărtare.
bellow nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (sound: low roar)muget, răget s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 As we walked through the forest, the stag's bellows frightened my son.
 Pe când ne plimbam prin pădure, mugetul cerbului l-a speriat pe fiul meu.
bellows,
pair of bellows
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(device: blows air on fire)foale s.n.pl.
 Grandfather keeps an antique pair of bellows next to the fireplace.
 Bunicul păstrează o pereche de foale lângă șemineu.
bellows nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (music: part of an organ)pedalier s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  compresor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The organ at our church has foot-pumped bellows.
 Orga din biserica noastră are pedaliere acționate cu piciorul.
bellow viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (person: shout)a răcni, a urla vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The headmaster bellowed in anger.
 Directorul a răcnit (or: a urlat) cu furie.
bellow [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (person: shout)a striga vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Mr. Smith bellowed, "Take your seats now!"
 Dl Smith a strigat, „La locurile voastre, acum!”
bellow nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (sound made by bovine)muget, răget s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The nervous bellows of the cows could be heard as the storm approached.
 Mugetele nervoase ale vacilor puteau fi auzite odată cu apropierea furtunii.
bellow nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (person: roaring sound)urlet, răcnet s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
bellows nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (device used as pump)foale s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
  compresor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
bellow viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (shout loudly)a urla vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a zbiera vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'bellow' găsit și în aceste intrări:
Română:

Sintagme: let out [an agonizing, a terrible] bellow, a bellow of [surprise, anger, rage], heard a bellow (from), mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'bellow' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'bellow'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.