beauty

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbjuːti/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈbyuti/ ,USA pronunciation: respelling(byo̅o̅tē)


Inflections of 'beauty' (nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.): nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors.": beauties

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (that which is beautiful)frumuseţe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There is beauty in the woods in wintertime.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Admir frumuseţea pădurilor în timpul iernii.
beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (quality)frumuseţe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There is great beauty in the poetry of Shakespeare.
 Poezia lui Shakespeare e de o frumuseţe rară.
beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (charm, grace)farmec s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  graţie, frumusețe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The painting had a certain primitive beauty.
 Tabloul avea un farmec primitiv.
 Tabloul avea o graţie primordială.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (person)frumuseţe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  splendoare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 She was one of the beauties of her age.
 Era una dintre frumuseţile generaţiei ei.
 Era una dintre splendorile generaţiei ei.
beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (outstanding thing)splendoare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  minunăţie, frumusețe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 That horse is a beauty.
 Acel cal e o splendoare.
 E o minunăție (frumusețe) de cal.
beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (certain advantage)avantaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  frumusețea s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The beauty of the job is the short working hours.
 Avantajul slujbei este programul scurt de lucru.
 Frumusețea postului este programul scurt de lucru.
beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ironic (sarcastic: [sth] special)lucru nemaivăzut s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  minunăţie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 That's a real beauty of a wart.
 N-am mai văzut un aşa neg.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
a thing of beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sth] impressive)capodoperă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The painting is a thing of beauty.
 Acest tablou e o capodoperă.
beauty contest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (competition: attractiveness)concurs de frumuseţe s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
beauty mark nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (mole on the face)aluniță s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 One of the the most famous beauty marks is the one that Marilyn Monroe had on her left cheek.
beauty parlor,
beauty shop (US),
beauty parlour (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(shop: cosmetic treatments)salon de înfrumusețare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I went to the beauty parlor to get a perm.
beauty queen nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (woman: wins beauty contest)regină a frumuseţii
 When Angela was a little girl, she wanted to be a beauty queen.
beauty salon,
beauty shop
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(shop offering cosmetic treatments)salon de frumuseţe s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 She goes to the beauty salon nearly every week for a facial and a manicure. My aunt went to the beauty salon to have her hair and nails done.
beauty sleep nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (sleep before midnight for beauty)somn de frumusețe s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
beauty sleep nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (extra rest)odihnă în plus s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
beauty spa nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (hotel offering beauty treatments)spa s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  centru de relaxare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  salon de înfrumusețare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
beauty spot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (mole on the face)aluniţă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
beauty spot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (place of natural beauty)loc pitoresc s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
beauty treatment nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cosmetic procedure)tratament cosmetic s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
great beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (very beautiful woman)mare frumuseţe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 His wife was a great beauty.
great beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (immense physical attractiveness)mare frumuseţe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The people admired the great beauty of the statue.
Sleeping Beauty nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fairytale character)Frumoasa din Pădurea Adormită s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'beauty' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [physical, intellectual, inner] beauty, beauty [books, products, services], an area of (outstanding) natural beauty, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'beauty' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'beauty'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.