battered

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbætərd/

Pe pagina aceasta: battered, batter

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
battered adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (person, spouse: physically beaten)bătut adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  lovit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The battered woman sought refuge at the church.
 Femeia bătută a căutat refugiu la biserică.
battered adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (object: worn and torn)uzat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 That battered toy should be thrown away.
 Jucăria aceea uzată ar trebui să fie aruncată.
battered adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (food: coated in batter)pané adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Lunch consists of battered fish fillets and garden salad.
 Prânzul include fileu de pește pané și salată de grădină.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
battered adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative, UK, slang (person: drunk) (figurat)beat, matolit, criță adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
batter [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (hit repeatedly)a lovi repetat expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Hail battered the cars in the parking lot.
 Grindina a lovit repetat mașinile din parcare.
batter [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cover with batter)a trece (carne, etc.) prin aluat de pané expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 We batter the shrimp before deep-frying them.
 Trecem creveții prin aluat de pané înainte de a-i prăji.
batter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cooking mixture)amestec semilichid de ouă, lapte, făină
  aluat pentru pané expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The chef prepared a sweet batter to make dumplings.
 Bucătarul a pregătit un amestec semilichid de ouă, lapte și făină.
batter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cricket, baseball: hitter) (sport)jucător care loveşte mingea expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Tina is a good batter, but she's not very good at pitching.
 Tina este un jucător care lovește mingea bun, dar nu este foarte bună la aruncare.
batter [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." dated (wife: beat, hit)a bate vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a lovi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The woman's husband had been battering her for years before she finally sought help.
 Soțul femeii a bătut-o mulți ani înainte ca ea să ceară ajutor.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
batter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (slope of wall)înclinare, pantă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 To calculate the price of constructing the wall, we have to consider the materials, height, batter, depth, and other factors.
batter viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (wall: slope)a se înclina vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a fi aplecat vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The wall surrounding the garden batters outward.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'battered' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: a battered [woman, wife, spouse, child], [beaten, bruised, abused] and battered, a battered [hand, body, reputation], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'battered' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'battered'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.