bathroom

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbɑːθruːm/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/ˈbæθˌrum, -ˌrʊm/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(bathro̅o̅m′, -rŏŏm′, bäth-)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
bathroom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (room: with bath, shower)baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Tina goes into the bathroom as soon as she wakes up.
 Tina merge la baie imediat după ce se scoală.
bathroom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (toilet)budă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  veceu, WC s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I have drunk so much water, I really need to go to the bathroom.
 Am băut aşa de multă apă, că trebuie neapărat să merg la budă.
 Am băut aşa de multă apă, că trebuie neapărat să merg la veceu.
bathroom n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." (in or of a room with bath, etc.)toaletă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  closet s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I scrubbed the bathroom sink until it sparkled.
 Nu uita să blochezi uşa de la toaletă.
bathroom n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." US (in or of a toilet, restroom)de baie, de la baie loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  de toaletă, de la toaletă loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 Don't forget to lock the bathroom door.
 Nu uita să încui ușa de la baie.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bathroom sink nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (washbasin)chiuvetă de baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The washer was broken so I washed my clothes in the bathroom sink.
bathroom tissue nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (toilet paper)hârtie igienică
go to the bathroom viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (use the toilet)a se duce la toaletă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 To avoid extra stops, I always tell the children to go to the bathroom before starting a long trip in the car.
hand basin,
washbasin
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(sink for washing hands) (pentru spălat mâinile)chiuvetă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There is a washbasin in each room.
suite,
bathroom suite
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(matching bathroom fittings)mobilier de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The shop had a suite on offer, consisting of a bath, wash basin, and toilet.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'bathroom' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: a [family, half, fitted, bespoke] bathroom, a [two] -bathroom [house, apartment], the [upstairs, downstairs, basement, master, guest, hotel] bathroom, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'bathroom' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'bathroom'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.