bankrupt

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbæŋkrəpt/, /ˈbæŋkrʌpt/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/ˈbæŋkrʌpt, -rəpt/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(bangkrupt, -rəpt)WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
bankrupt adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (person: insolvent)falit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  ruinat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Emily wants to buy a house, but she is bankrupt.
 Emily vrea să cumpere o casă, dar este falită.
bankrupt adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (company: failed)falimentar, insolvabil adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 That company is bankrupt; they closed all of their stores last year.
 Compania este falimentară (or: insolvabilă); și-au închis toate magazinele, anul trecut.
bankrupt adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (company: continuing)falimentar adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  insolvabil adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The bankrupt department store downsized as part of a merger deal with another company.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Deși compania era falimentară, aceștia au aplicat un plan pentru a-și păstra neatinsă o parte din activitate.
bankrupt of [sth] adj + prep figurative (lacking good qualities)a fi lipsit de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  lipsit de loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 Those who criticize her lifestyle are bankrupt of any sort of empathy.
 Cei care o critică sunt lipsiți de orice fel de empatie.
bankrupt of [sth] adj + prep UK (lacking in)lipsit de, privat de loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  a duce lipsă de loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Based on his poor life choices, Shane must be bankrupt of intelligence.
 Ținând cont de alegerile sale de viață neinspirate, Shane este probabil lipsit de inteligență.
bankrupt adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (idea: empty)nesemnificativ adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  fără sens loc.adj
 As a writer, his ideas are bankrupt and his style unoriginal.
 Ca scriitor, ideile sale sunt nesemnificative, iar stilul său este banal.
bankrupt [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (ruin financially)a falimenta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a duce la faliment expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a ruina vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 This mistake will bankrupt the company.
 Această greșeală va falimenta compania.
bankrupt nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (person who is insolvent)falit s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  persoană insolvabilă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A bankrupt who is facing $100,000 in toll payments has taken the matter to court.
 Un falit care riscă să plătească taxe în valoare de $100.000 își va prezenta cauza în fața instanței.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
bankrupt adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (spiritually or emotionally lacking) (spiritual)redus, mărginit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Holly is worried that her friend is spiritually bankrupt, so she often tries to convince her to go to church.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bankrupt of ideas adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (lacking ideas)în pană de idei loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
go bankrupt viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (face financial ruin)a da faliment loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The company is deep in debt and is likely to go bankrupt soon.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'bankrupt' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: was declared a bankrupt, was declared a bankrupt by the [courts, judge], [restraints, laws, foreclosures] concerning bankrupts, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'bankrupt' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'bankrupt'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.