ballot

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈbælət/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈbælət/ ,USA pronunciation: respelling(balət)

Inflections of 'ballot' (v): (⇒ conjugate)
ballots
v 3rd person singular
balloting
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
balloted
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
balloted
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
ballot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (voting, vote)vot s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The officers of the club are elected by ballot.
 Ofițerii clubului au fost aleși prin vot.
ballot viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (vote)a vota vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Club members balloted to elect a new president.
 Membrii clubului au votat un președinte nou.
ballot [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (poll)a face un sondaj de opinie expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a supune la vot loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The union balloted its members on whether to take strike action.
 Sindicatul a făcut un sondaj de opinie pentru a vedea dacă vor intra în grevă.
ballot [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (select by vote)a desemna prin vot, a decide prin vot vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The homeowners' association will ballot a new secretary soon since the previous one moved away.
 Asociația de locatari va desemna prin vot un secretar nou, pentru că cel anterior s-a mutat.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
ballot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (physical voting paper)buletin de vot s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Ballots will be collected and counted carefully by volunteer workers.
ballot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (lottery selection process)tombolă, loterie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  tragere la sorți s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Too many people applied, so winners will be selected by ballot.
ballot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (candidate list)listă electorală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  listă a candidaților s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 This year's ballot has five candidates to choose from.
ballot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. NZ (allocation of farm land)parcelare, lotizare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
ballot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. NZ (housing loan)ipotecă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  împrumut, credit s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
ballot n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." (used for votes) (voturi)urnă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Voting slips are inserted into the ballot box.
ballot viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (draw lots)a trage la sorți loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The club will ballot to decide who hosts the next event.
 Clubul va trage la sorți pentru a hotărî cine va găzdui evenimentul următor.
ballot for [sb/sth] vi + prep (make selection by vote)a organiza alegeri expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The club will ballot for new officers at the next meeting.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
absentee ballot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (vote cast while absent)votul absenţilor
 Bob voted by absentee ballot.
ballot box nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (box for votes)urnă de vot s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Media representatives were on hand to photograph the president as he dropped his ballot in the ballot box.
ballot box nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (results of a vote)sistem de votare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 We'll see how popular the new law is at the ballot box.
cast a ballot v (vote)a vota vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The issue has been discussed, so please cast your ballots in silence.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'ballot' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [placed, slipped] [it] in the ballot box, [received, deposited, marked] her ballot [slip, paper], Go cast your ballot., mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'ballot' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'ballot'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.