assemble

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/əˈsɛmbəl/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/əˈsɛmbəl/ ,USA pronunciation: respelling(ə sembəl)


Inflections of 'assemble' (v): (⇒ conjugate)
assembles
v 3rd person singular
assembling
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
assembled
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
assembled
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
assemble [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (object: put together)a asambla vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a monta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Christina was proud that she had assembled the dresser by herself.
 Christina era mândră că și-a asamblat șifonierul singură.
assemble [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (people, team: gather)a strânge, a reuni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a constitui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Marnie has already assembled a team for the charity run next year.
 Marnie a strâns deja o echipă pentru evenimentul caritabil de anul viitor.
assemble viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (people: meet, gather)a se aduna, a se întruni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se întâlni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se strânge vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The whole class assembled for the fund-raiser dinner.
 Întreaga clasă s-a adunat pentru cina de colectare de fonduri.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'assemble' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: assemble the [furniture, data, parts], easy to assemble, assembles in [seconds, no time at all], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'assemble' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'assemble'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.