approve

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/əˈpruːv/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/əˈpruv/ ,USA pronunciation: respelling(ə pro̅o̅v)

Inflections of 'approve' (v): (⇒ conjugate)
approves
v 3rd person singular
approving
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
approved
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
approved
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
approve viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (show approval)a-și da consimțământul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Although Isabelle's parents know that she wants to date Elmer, they do not approve.
 Deși știu că vrea să iasă cu Elmer, părinții lui Isabelle nu-și dau consimțământul.
approve of [sth/sb] vi + prep (consider good, acceptable)a fi de acord cu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Her parents did not approve of her new boyfriend.
 Părinții nu au fost de acord cu noul ei prieten.
approve [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (consent, agree to)a fi de acord loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a-și da consimțământul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Leslie will never approve the idea of smoking inside restaurants.
 Leslie nu va fi niciodată de acord cu ideea fumatului în restaurante.
approve [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (ratify)a aproba vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a ratifica vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The Senate quickly approved the bill.
 Senatul a aprobat rapid proiectul de lege.
approve [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (say yes to)a aproba vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a confirma vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Although it took a long time, the committee ultimately approved Jessica's grant proposal.
 Deși a durat mult timp, comisia a aprobat, în cele din urmă, propunerea de finanțare a Jessicăi.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'approve' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: (does not) approve of [him, his behavior, the outcome, the proposal] , her parents do not approve of her [partner, boyfriend, girlfriend], approve the [plans, contract, request, law, funding], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'approve' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'approve'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.