appreciatedFrom the verb appreciate: (⇒ conjugate)
appreciated is: Click the infinitive to see all available inflections
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."
Pe pagina aceasta: appreciated, appreciate

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
appreciated adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (valued or welcomed)apreciat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  prețuit, stimat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  bine primit loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 The cards were appreciated but we didn't have time to respond to all of them.
appreciated adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (increased in value or number) (bunuri, active)cu valoare crescută loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 Any appreciated assets must be listed in column 3.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
appreciate [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (be grateful for)a aprecia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a conta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 I really appreciate all the help you've given me.
 Apreciez foarte mult ajutorul pe care mi l-ai acordat.
 Contează mult pentru mine ajutorul pe care mi l-ai dat.
appreciate viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (value: increase)a-i crește valoarea loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  (despre valori)a se aprecia vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Don't buy that car. The value will not appreciate, but go down.
 Nu cumpăra mașina aia. Nu-i va crește valoarea, dimpotrivă.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Leul s-a apreciat față de dolar.
appreciate [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (understand)a înțelege vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a împărtăși vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I hope that you can appreciate my point of view.
 Sper că îmi înțelegi punctul de vedere.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Îți împărtășesc opiniile.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
appreciate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (value)a pune preț pe loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a aprecia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The teacher shows that she appreciates her students.
 Profesoara arată că pune preț pe elevii ei.
 Profesoara arată că își apreciază elevii.
appreciate [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (acknowledge)a recunoaște meritul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a aprecia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I appreciate all the work you have put in, but now I need to take over.
 Recunosc meritul muncii depuse de tine, dar acum trebuie să preiau eu controlul.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Apreciez toate eforturile tale.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'appreciated' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'appreciated' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'appreciated'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.