appreciate

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/əˈpriːʃieɪt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/əˈpriʃiˌeɪt/ ,USA pronunciation: respelling(ə prēshē āt′)


Inflections of 'appreciate' (v): (⇒ conjugate)
appreciates
v 3rd person singular
appreciating
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
appreciated
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
appreciated
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
appreciate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (be grateful for)a aprecia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a conta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 I really appreciate all the help you've given me.
 Apreciez foarte mult ajutorul pe care mi l-ai acordat.
 Contează mult pentru mine ajutorul pe care mi l-ai dat.
appreciate viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (value: increase)a-i creşte valoarea loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  (despre valori)a se aprecia vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Don't buy that car. The value will not appreciate, but go down.
 Nu cumpăra maşina aia. Nu-i va creşte valoarea, dimpotrivă.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Leul s-a apreciat față de dolar.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
appreciate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (value)a pune preţ pe loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a aprecia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The teacher shows that she appreciates her students.
 Profesoara arată că pune preţ pe elevii ei.
 Profesoara arată că își apreciază elevii.
appreciate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (understand)a înţelege vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a împărtăşi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I hope that you can appreciate my point of view.
 Sper că îmi înţelegi punctul de vedere.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Îți împărtășesc opiniile.
appreciate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (acknowledge)a recunoaşte meritul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a aprecia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I appreciate all the work you have put in, but now I need to take over.
 Recunosc meritul muncii depuse de tine, dar acum trebuie să preiau eu controlul.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Apreciez toate eforturile tale.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'appreciate' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: appreciate the [help, cooperation, support], appreciate (all of) the [hard work, effort], appreciate the [importance, value, significance, dangers] of, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'appreciate' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'appreciate'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.