alternate

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsadjective: /ɔːlˈt3ːrnɪt/ /ɔːlˈt3ːrnət/, verb: /ˈɔːltərneɪt/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/v. ˈɔltɚˌneɪt, ˈæl-; adj., n. -nɪt/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(v. ôltər nāt′, al-; adj., n. ôltər nit, al-)Inflections of 'alternate' (v): (⇒ conjugate)
alternates
v 3rd person singular
alternating
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
alternated
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
alternated
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
alternate viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (take turns)a face cu rândul expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a se succeda vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Jodie and I can't both play the drums at the same time, so we'll have to alternate.
alternate between [sth] and [sth] vi + prep (switch between options)a face alternativ ceva expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a alterna vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 In some spas, people alternate between hot and cold baths.
alternate nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (other choice)alternativă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  opţiune s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
alternate with [sb/sth] vi + prep (take turns with [sb])a schimba locul cu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Shannon alternated with Joan as pitcher in the big game.
alternate [sth] with [sth] vtr + prep (cause to change by turns)a înlocui cu vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a alterna vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I stay interested in exercising by alternating running with swimming.
alternate adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (every other)o dată la doi, o dată la două expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 I visit my mother on alternate Wednesdays.
alternate adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." US (option, choice: other)alt adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  alternativ adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 An alternate option is to go to the park.
alternate nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (person: substitute)înlocuitor s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  locţiitor s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Tom will sing the solo, with Ryan as his alternate.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
alternate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (between two or more)a alterna vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a schimba (ceva cu altceva) vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'alternate' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: will be my alternate while I am away, It is a good idea to have an alternate., [decide on, choose, appoint] an alternate, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'alternate' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'alternate'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.