affect

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/əˈfɛkt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/əˈfɛkt/ ,USA pronunciation: respelling(v. ə fekt; n. afekt)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
affect vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (have an effect)a afecta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The government's plan will affect a lot of people.
 Planul guvernului va afecta o mulţime de oameni.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
affect nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (psychology: associated emotion)afect s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  reacție emoțională, stare afectivă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
affect vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (touch emotionally)a emoţiona vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a mişca vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The film about a cancer survivor affected me deeply.
 M-a emoţionat profund filmul despre un supravieţuitor al cancerului.
affect vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (adopt, pretend)a adopta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a folosi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Pierre sometimes affects a southern accent.
 Pierre adoptă uneori un accent sudic.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'affect' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: affect the [outcome, results] (of), affect the [environment, budget, election], affect the [validity, ability, quality, performance] of, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'affect' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'affect'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.