advantage

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ədˈvɑːntɪdʒ/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ædˈvæntɪdʒ/ ,USA pronunciation: respelling(ad vantij, -vän-)


Inflections of 'advantage' (v): (⇒ conjugate)
advantages
v 3rd person singular
advantaging
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
advantaged
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
advantaged
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
advantage nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (factor leading to success) (factor care contribuie la succes)avantaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  atu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 One advantage of this team is our flexibility.
 Un avantaj al acestei echipe ar fi flexibilitatea noastră.
 Un atu al acestei echipe ar fi flexibilitatea noastră.
advantage nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (competitive superiority, favor)avantaj, atu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The army that holds the high ground has the advantage in this battle.
 Armata care posedă terenurile mai înalte are un atu în această luptă.
advantage nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (tennis: point after deuce) (punctaj tenis)avantaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 In a game of tennis, the player who scores the next point after deuce has the advantage.
 La tenis, jucătorul care marchează primul după o egalitate are avantaj.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
be to [sb]'s advantage,
be to the advantage of [sb]
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
(benefit [sb])a fi în interesul cuiva, a fi în folosul cuiva expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a avantaja vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I know you're not a natural linguist, but learning French would be to your advantage, given that we live in France.
have the advantage of vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (benefit from: [sth] extra)a avea avantajul de loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 She has the advantage of being beautiful.
take advantage viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (exploit [sb])a profita de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 I know she's very generous, but you shouldn't take advantage!
take advantage of [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (make the most of)a profita de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 I took advantage of the situation.
take advantage of [sb/sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (exploit)a profita de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  (abuziv)a se folosi de vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 People who run scams try to take advantage of gullible internet users.
turn [sth] to your advantage v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (make [sth] benefit you)a aduce în avantajul său expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a profita de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
use [sth] to your advantage v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (exploit for personal gain)a folosi în favoarea sa, a folosi în avantajul său expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a profita de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 My father went to this university, so I'm going to use that to my advantage and mention it in my application essay.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'advantage' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a [strong, definite, clear] advantage, tennis: advantage scoring, a [competitive, strategic] advantage, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'advantage' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'advantage'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.