accrued

Listen:


From the verb accrue: (⇒ conjugate)
accrued is: Click the infinitive to see all available inflections
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."
Pe pagina aceasta: accrued, accrue

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
accrued adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (banking: interest)sporit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The accrued funds are minimal.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
accrue viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (interest: grow) (despre dobândă)a spori, a crește vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se ridica vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Interest on this account accrues at 4% a year.
 Dobânda la acest cont se ridică la 4% pe an.
accrue [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." formal (collect)a colecționa, a acumula vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 My grandmother accrued a fine collection of art in her lifetime.
 Bunica a acumulat o frumoasă colecție de artă, de-a lungul vieții sale.
accrue to [sth] vi + prep (fall naturally to)a-i reveni vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a i se cuveni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
accrued | accrue
EnglezăRomână
accrued interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (amount of interest accumulated)dobândă acumulată
 The accrued interest for that account totals $100.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'accrued' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: accrued [leave, pension, interest], accrued [liability, expenses, costs], [use, spend] your accrued [leave], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'accrued' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'accrued'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.