accompany

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/əˈkʌmpəni/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/əˈkʌmpəni/ ,USA pronunciation: respelling(ə kumpə nē)


Inflections of 'accompany' (v): (⇒ conjugate)
accompanies
v 3rd person singular
accompanying
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
accompanied
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
accompanied
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
accompany [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (go somewhere with) (pe cineva undeva)a însoți vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a merge (cu) vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Will you accompany me to the store?
 Mă vei însoți la magazin?
accompany [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." often passive (go with food) (despre mâncare)a consuma (împreună cu) vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  (informal, alimente)a merge cu vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 I ordered a side of sweet potatoes to accompany my steak.
 Am comandat o porție de cartofi dulci ca să meargă cu friptura mea.
accompany [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (musician: play along with)a acompania vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a ține isonul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 A pianist accompanied the jazz singer.
 Un pianist a acompaniat cântărețul de jazz.
accompany [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (happen at same time)a însoți vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Rumbling thunder accompanied the sudden downpour.
 Tunete zgomotoase au însoțit ploaia torențială bruscă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'accompany' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'accompany' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'accompany'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.