accommodate

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/əˈkɒmədeɪt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/əˈkɑməˌdeɪt/ ,USA pronunciation: respelling(ə komə dāt′)


Inflections of 'accommodate' (v): (⇒ conjugate)
accommodates
v 3rd person singular
accommodating
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
accommodated
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
accommodated
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
accommodate [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (provide lodging)a găzdui, a adăposti vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a da găzduire loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The hotel can't accommodate us tonight.
 Hotelul nu ne poate găzdui în seara asta.
accommodate [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (provide space)a ajuta (cu) vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a găzdui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The tent can accommodate five.
 Cortul poate găzdui cinci persoane.
accommodate [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (fulfill: need, request) (despre capacitate)a cuprinde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a putea să cuprindă expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 We can no longer accommodate requests for transfers.
 Nu mai putem accepta cereri de transfer.
accommodate [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (adapt to)a ajusta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se adapta vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The schedule must be able to accommodate last-minute changes.
 Programul trebuie să se poată ajusta conform modificărilor de ultim moment.
accommodate to vi + prep (adapt to)a se adapta la vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a veni în întâmpinarea expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 If you have any special requests, we can accommodate to your needs.
 Dacă aveți orice solicitări speciale, putem veni în întâmpinarea nevoilor dvs.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
accommodate [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (provide for)a se adresa vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a viza vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The new rules accommodate people of all age groups.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'accommodate' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [can, will] accommodate up to [500, 25 people], (try to) accommodate the [needs, wishes, requests, schedule] (of) , (try to) accommodate [your, their, everyone's][needs], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'accommodate' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'accommodate'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.