accepted

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ækˈsɛptɪd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ækˈsɛptɪd/ ,USA pronunciation: respelling(ak septid)


Pe pagina aceasta: accepted, accept

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
accepted adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (used, favoured)acceptat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The accepted method is not always the most efficient.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
accepted adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (admitted, allowed entry)acceptat, admis, permis adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Marjorie was accepted into the club because she met their stringent membership requirements.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (receive)a primi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She accepted the shipment from the deliveryman.
 Ea a primit pachetul de la curier.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (receive with approval)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She accepted the explanation.
 A acceptat explicaţia.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (as payment) (plăţi)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 We accept cash and credit cards as payment for merchandise.
 Acceptăm plăţi în numerar şi cu carte de credit.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (answer affirmatively)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He accepted the invitation to the party.
 El a acceptat invitaţia la petrecere.
accept viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (accept a gift, offering)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a primi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 When offered a meal by your host, it is polite to accept.
 Când gazda îţi oferă de mâncare, e politicos să accepţi.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Primim cu dragă inimă tot ce ne oferiți.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (consent to)a accepta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a fi de acord cu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The losing army accepted the unconditional surrender terms.
 Armata înfrântă a acceptat termenii predării necondiţionate.
 Armata înfrântă a fost de acord cu termenii predării necondiţionate.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (believe)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a crede vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I can't accept your excuse. It doesn't make sense.
 Nu-ţi pot accepta scuza. Nu are logică.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (accommodate an insert)a funcţiona cu vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a merge vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 This lamp only accepts specialized light bulbs.
 Această lampă funcţionează doar cu becuri speciale.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (somebody)a înghiţi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a-i plăcea de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Her father never really accepted her boyfriend.
 Tatăl ei nu l-a înghiţit niciodată pe prietenul ei.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
accepted | accept
EnglezăRomână
be accepted and agreed to v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (terms: be legally agreed)acceptat și aprobat expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  asupra căruia s-a consimțit expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
accepted fact nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sth] commonly believed to be true)fapt admis, fapt recunoscut s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 It's an accepted fact that cigarettes cause severe health problems.
accepted meaning nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (common definition or use)accepțiune comună s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Dictionaries explain the accepted meanings of words.
generally accepted adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (accepted by most people)general acceptat loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  universal valabil loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'accepted' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: (do not) feel accepted at [work, school], just want to [feel, be] accepted, accepted for publication, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'accepted' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'accepted'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.